söndag 31 mars 2013

Yes Man (2008)

Tidigare hade jag svårt med Jim Carrey, men idag uppskattar jag den totalt lössläppta humorn. Mest dock då den kombineras med ett någorlunda hyfsat manus och med teman som ger lite mera grundpelare för storyn att stå på, än rena rama slapsticken. Yes Man hör till denna kategori: temat är vänskap och förhållanden. Upplägget nästan snarlikt Liar Liar, d.v.s. en person som fastnat i invanda mönster, men som tack vare någon yttre påverkan gör en total transformation av sitt liv, med allt vad som därpå följer. Denna gång är det dock inte magi eller andra övernaturliga krafter som sätter fart på handlingen, utan protagonisten själv, som går till ett självhjälpsmöte (gurun spelad av Terence Stamp) där idén är att svara "Yes!" till allt vad som kommer emot i vardagen.

Filmen känns lite som en återgång till ”det gamla”. Det är redan tio år sedan Bruce Almighty och Eternal Sunshine of a Spotless Mind. På senare år har hitarna inte kommit lika tätt. Visst finns också Jim Carreys minspel med, för den som inte flabbar till något annat, men man får också skratta till lite intelligentare vitser. Hjärtevärmande på sina håll. Ett nätt paket för alla.

Region 2 DVD, några smådokumentärer, ”behind-the-scenes” och en gag-reel. Snygg bild, fullständigt felfri överföring till mpeg2, trots att dokumentärerna visade att filmen var filmad på film, ej digitalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar