lördag 16 februari 2013

The Lonely Guy (1984)

Steve Martin i sitt esse. Hans tidiga filmer har vissa paralleller med Woody Allens tidiga produktion: manuset och regin kom inte från stjärnan själv, och det blev i många fall inte alls puckelryggigt.


The Lonely Guy har som tema singelskap - förstås ett tidlöst tema, som idag är lika aktuellt som år 1984, så filmen känns därför inte gammal om man bortser från bilar och frisyrer. Vill man se lite kritiskt på det hela, så kan man förstås klassa filmen som en enda lång rad av Steve Martin-sketcher. Filmen kom inte heller så långt efter hans insatser i tv-programmet Saturday Night Live och hans intensivaste stand-up-karriär i slutet av 70-talet. Gillar man Steve Martin är filmen förstås ett måste.

Den manlige birollen görs träffsäkert av Charles Grodin på hans typiskt underspelade sätt. Den killen hade man gärna sett lite mer av, även efter 80-talet.

The Lonely Guy har varit svår att få tag i som region 2-DVD, åtminstone i Finland. Har ej aldrig heller sett en Blu-ray, kanske filmen ligger i någonslags juridisk limbo. Jag har en amerikansk region 1-version från DVD-erans början. Det betyder att bildkvaliteten inte är något vidare, överföringen tycks vara rakt av från en videokassett-transfer, dock i letterbox-version. Inga nämnvärda extras finns heller med på skivan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar